Vitaminer, mineraler og urter til stressede tilstande

18 maj 2019
Alberte Christiansen
Vitaminer, mineraler og urter til stressede tilstande

Der findes forskellige tegn, der kan tyde på, at man har stress. Af fysiske tegn er hovedpine og appetitløshed velkendte faktorer, og psykisk føler man sig træt, har svært ved at huske og humøret er generelt nedsat. Adfærdsmæssigt kan stressen komme til udtryk gennem problemer med søvnen og ubeslutsomhed. I det hele taget er stress en tilstand, der kan udløse mange forskellige reaktioner. Tilstanden tager hårdt på kroppen, og det kan derfor være en god idé at supplere den daglige kost med tilskud af vitaminer, mineraler – og også urter. Det kan være en god idé at forhøre sig med fagprofessionelle, inden du går i gang med tilskuddene, så du finder netop dét, som din krop har brug for. 

Magnesium har en afslappende effekt på kroppen

En af de ting, der kan anbefales ved stressede tilstande, er tilskud af magnesium. Magnesium er et vigtigt mineral, der har indvirkning på utallige forskellige kropslige processer, og magnesium virker afslappende på kroppens muskulatur. Herudover hjælper magnesium dig til en bedre nattesøvn, og et tilskud af mineralet kan derfor varmt anbefales særligt hvis det er dårlig søvn, man lider af.

Fyld B-vitamin lagrene op

Kroppen tærer meget på B-vitamin lagrene under stress. Ved stress ser man ofte også, at folk ikke får den bedste næring indenbords, og at forbruget af kaffe og andre koffein-holdige drikke er stort. Dette tærer også på B-vitamin. Det er vigtigt for nervesystemet, at der er tilstrækkelige mængder B-vitamin til stede.

Afstressende urter

Af urter, der er kendt for deres afstressende effekt, kan nævnes kamilleblomst, baldrian og rosenrod. Man kan blandt andet få teblandinger, hvor forskellige afstressende urter indgår, og disse kan med fordel nydes om aftenen, inden du går i seng. Rosenrod er kendt som en såkaldt “adoptogen” urt, og den er brugt ved tilstande som depression og uro – samt stress. 

Flere Nyheder