Sådan tilbereder du den perfekte pizzadej

01 november 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Er du vild med pizza, vil du sikkert gerne selv tilberede det fra tid til anden. For det er jo dyrt, hvis du hele tiden skal købe det hos pizzaria – eller bare i supermarkedet. Mange vælger at købe færdiglavet pizzadej for at gøre arbejdet nemmere for dem selv, men det giver altså bare ikke en lige så god dej. Derfor er det en god ide, at du tilbereder din egen dej, så du kan få en virkelig lækker sprød bund til din pizza.

Hvis du synes, at det er besværligt at tilberede dejen, så lav en stor portion, så du kan lave mange pizzaer på en gang. Dermed vil du have nogle, som du kan fryse ned, så du har dine egne hjemmelavede frysepizzaer til en dag, hvor du ikke gider at tilberede mad. 

Har du ikke en god opskrift på pizzadej, kan du for eksempel finde en på dk-kogebogen.dk. Hos dem finder du mange gode opskrifter og selvfølgelig også en på pizzadej. Deres opskrift er meget nem for dig at følge, dermed vil du altså også bruge den, selvom du ikke har så meget erfaring med at tilberede mad. 

Kom lige hvad du vil på din pizza

Den store fordel for dig ved, at du selv tilbereder din pizza, er selvfølgelig, at du kan komme lige præcis den form for fyld på den, som du ønsker. Når du køber færdiglavede pizzaer, er du jo begrænset til den form for fyld, som andre har bestemt, at der skal på. Det kan derfor begrænse dine muligheder i forhold til fyldet meget. 

For eksempel er der ingen, der siger, at du skal have tomatsovs på din pizza. Du kan jo komme mange andre forskellige former for sovser på. Det er for eksempel lækkert med en pestosovs. Dermed kan du altså variere dine pizzaer ud i det uendelige uden at blive træt af dem. 

Flere Nyheder