Sådan opfører og gebærder man sig på en restaurant

30 september 2019
admin

Vi starter lige med det vigtigste først: Hvis man er ude at spise alle andre steder end på en fastfood-restaurant, grillbar eller kinesisk buffet, så skal man ikke tage børn under 12 år med, for de forstår slet ikke mekanismen i at være ude og tage hensyn til andre mennesker.

Når det så er sagt, så er de voksne heller ikke altid selv de allerbedste til at opføre sig godt nok, så her kommer lige et par gode pointer, som Emma Gad nok ville kræve, at du som minimum kendte til, når du spiser ude.

Spis pænt i den forstand, at medmindre forventningen er til det, så spiser man med kniv og gaffel og bevæger sig indad med bestikket, hvis man spiser ude på en restaurant, hvor der er lagt en menu for en.

Sker dette ikke, så vælge bestik med omhu. Der er ingen skam i at spørge, men lad være med at nedgøre tjenerne eller undre dig over udvalget. Der er det, dér er, så spørg ikke efter andre retter, der ikke er på menukortet.

Det er dog okay at sige, hvis der er noget, man ikke kan tåle eller er allergisk overfor, men hvis der er noget, man ikke kan lide så godt eller er vant til, så er dette måske en god anledning til prøve at få noget andet at spise og udfordre ens smagsløg.

Tal lavmælt med hinanden og lad være med at lyde som en polterabend, hvor man råber, bøvser og skåler højlydt.

Betal pænt regningen, når den bliver afleveret uden den mindste brok, og så er det stadig i dagens Danmark en rigtig god idé at give tjeneren drikkepenge.

Vi slutter af med en udsøgt anbefaling til, hvor du skal tage hen at spise og forvente både mad og service helt i topklasse: https://restaurantros.dk/fredericia/

Flere Nyheder