Sådan kan du få mere overskud i hverdagen

27 juni 2019
Michelle Løhde Nielsen
Sådan kan du få mere overskud i hverdagen

Hverdagen kan være en skøn ting, men for mange bliver kalenderen fyldt op med alt for meget arbejde, børn der skal passes, praktiske gøremål og meget andet. Det resulterer ofte i, at vi nedprioriterer os selv, mister overskud og bliver fuldstændig drænede. Vi vælger os selv fra, og med tiden kan det udvikle sig til en ond cirkel, hvor vi kører os selv længere og længere ned. 

3 tips til mere overskud i hverdagen

Hvis du gerne vil ud af denne onde spiral, så handler det først og fremmest om, at du skal skabe pauser til dig selv i løbet af dagligdagen. Det kan du gøre på mange måder, men vi har samlet 3 tips til mere overskud, som kan hjælpe dig godt på vej:

1. Vælg dig selv til 

Vi vil alle gerne gøre det godt – både når det kommer til vores arbejde, men også vores familie og øvrige relationer. På sigt kan det dog tage så meget overhånd, at vi glemmer os selv og til sidst bliver helt drænede. Det resulterer i, at vi ikke kan yde det, vi gerne vil, og ofte ender vi med at føle skam og få dårlig samvittighed. 

Første regel er derfor, at du skal vælge dig selv til, hvis du også gerne vil være der for andre. Pas på dig selv og lyt til dine behov – det er dig selv, der kender dem bedst. 

2. Sæt tid af til at meditere 

Meditation er blevet mere og mere populært, og det er der en god grund til. Meditation kan nemlig hjælpe dig med at falde til ro, afstresse og skabe mental velvære. Sæt 5 minutter (eller mere) af dagligt til at meditere. Sæt dig ned på en stol, luk øjnene og fokuser på din vejrtrækning. 

3. Sluk for telefonen 

Vi lever i en verden, hvor det ofte forventes, at vi er til rådighed 24/7 – men det behøver vi ikke, og det skader ikke, at vi ikke lige får svaret på en besked eller mail med det samme. Øv dig i at slukke telefonen eller lægge den fra dig, når du har fri og giv dig selv lov til at holde fri. 

Flere Nyheder