Sådan beskytter du din hud bedst muligt mod solen

15 juni 2019
Michelle Løhde Nielsen
Sådan beskytter du din hud bedst muligt mod solen

Så snart solen kommer frem, og temperaturen stiger, så elsker vi at tilbringe dagene ude i solen. På stranden, i parken eller i haven. Solens stråler er dog hårde mod huden, så derfor er det vigtigt, at du giver din hud den optimale beskyttelse. Med tiden kan solens stråler nemlig være så skadelige, at din hud med tiden kan udvikle hudkræft, så derfor har vi samlet en række tips til, hvordan du beskytter dig bedst muligt mod solen. 

Smør dig ind i solcreme

Først og fremmest er det vigtigt, at du smører dig ind i solcreme, fordi det kan beskytte dig mod solens skadelige UV-stråler. Gør det til en daglig rutine hele sommeren igennem. Det er ikke kun vigtigt, når du skal på stranden og solbade, men også når du skal cykle på arbejde, gå en tur, arbejde i haven eller lignende. 

I Danmark skal du gerne bruge en solcreme med minimum faktor 15, men når du er sydpå, skal du bruge en solcreme med højere faktor. Hvis du derimod har en lys og sart hud, så skal du altid bruge en solcreme med højere faktor – også i Danmark. 

Brug den rette mængde solcreme

Mange bruger ikke den mængde solcreme, de burde bruge. Hvis du ikke bruger den rette mængde solcreme, så bliver faktoren meget mindre og giver ikke den samme beskyttelse. En god huskeregel er én håndfuld til hele kroppen, hvilket svarer til cirka 40 ml til en voksen og omkring 20 ml til et barn. 

Selvom solcremen er vandfast, så skal du også huske at smøre dig ind igen efter en badetur. Det gælder også, hvis du har svedt meget.

Hold dig i skyggen

Mellem kl. 12 og 15 er solens stråler stærkest, så derfor er det altid en god idé at holde dig i skyggen i dette tidsrum. Du kan eksempelvis tage en parasol med på stranden, så der er et sted, hvor I kan søge skygge. 

 

Flere Nyheder