Psykomotorisk terapi – heling af krop og sind

25 oktober 2019
admin

Kæmper du til daglig med uforklarlige smerter og spændinger, som hverken kan trænes eller masseres væk? Ønsker du en varige løsning på såvel dine fysiske som dine mentale problemer – og har du en fornemmelse af, at de to har tæt forbindelse med hinanden? Så bør du prøve psykomotorisk terapi.

Hvad er psykomotorisk terapi – og hvordan kan det hjælpe mig?

I gamle dage blev psykomotorisk terapi kaldt for afspændings pædagogik, og en psykomotorisk terapeut blev benævnt afspændings pædagog. Begge dele er dog ganske fejlagtigt, idet disciplinen intet har med pædagogik at gøre. Som metode er psykomotorisk terapi der imod tættere beslægtet med psykoterapi – i lighed med de psykoterapeutiske metoder søges der gennem psykomotorisk terapi at forløse traumer gennem opløsning af forældede forestillinger hos patienten.

I modsætning til psykoterapi tages der i den psykomotorisk terapeutiske tradition dog udgangspunkt i et mere holistisk perspektiv. Psykomotorisk terapi inddrager kroppen som en væsentlig faktor i behandlingen – filosofien bag metoden er, at kroppen lagrer alle vore erfaringer, gode såvel som dårlige, og reagerer mere umiddelbart og følelsesmæssigt end det kognitive sind. Derfor kan en psykomotorisk terapeut få adgang til patientens følelser via manipulation af kroppen og af dennes bevæge apparat, hvilket muliggør en behandling, som har effekt på både krop og sind.

Find din psykomotorisk terapeut i Bramming

Er du bosat i det sydlige og vestlige Jylland, skal du ikke lede længe efter en dygtig terapeut med speciale inden for psykomotorisk terapi. Trine Pelle, som er bosat i Bramming og herfra driver sin private praksis, kan tilbyde prima psykomotorisk terapeutisk behandling til alle, som døjer med eksempelvis eftervirkninger af stress, livskriser eller traumer. Du er i trygge, sikre og professionelle hænder hos Trine Pelle, hvad angår såvel din krop som dit sind. Du kan læse mere om psykomotorisk terapeut Trine Pelle og psykomotorisk terapi på trinepelle.dk

Flere Nyheder