Pas dine tandlægebesøg og undgå huller

06 oktober 2020
Astrid Pedersen

Vi ved det alle sammen godt: Det er vigtigt at besøge tandlægen med jævne mellemrum. Det anbefales at du mindst én gang om året sætter dig til rette i stolen og gaber op. Så får tandlægen nemlig mulighed for at konstatere om det skulle gemme sig ansatser til dårligdomme eller tand sygdomme i din mund. Og så kan der indledes en forebyggende behandling.

Gå til tandlæge – det betaler sig!

Det er desværre ikke alle som er lige gode til at passe deres årlige eller halv årlige tandlæge besøg. Hører du til det flertal af danskere som har sprunget tand eftersynet og den tilhørende rensning af tænder og tandkød over igennem flere år bør du faktisk se at komme af sted. Også selv om du ikke føler at dine tænder fejler noget.

Her skal du nemlig tænke på at der sagtens kan være tilløb til eksempelvis karies, parodontose eller andre dårligdomme som du ikke kan se med det blotte øje. De kan nemlig gemme sig under tandkødets kant, eller mellem dine tænder. Når først det begynder at dunke eller værke i gummerne, eller tandkødet bliver rødt og bløder ved tandbørstning, er det for sent at iværksætte forebyggelse.

Så kigger du på dyre og tidskrævende parodontose behandlings forløb, eller måske en rodbehandling. Er du meget uheldig kan dine dårlige tandlæge vaner koste dig én eller flere tænder. Og i super grelle tilfælde vil tandkøds betændelse, rodbetændelse, tandbylder og lignende have været så hårde ved kæben at der ikke engang kan isættes et implantat.

Hvor finder jeg min lokale tandlæge på Amager?

Som bosiddende på Amager kan du med fordel vælge tandlæge klinikken Tandlæge Henrik Budtz. Her får du en professionel behandling og nogle af områdets bedste priser. Du kan læse mere, og booke tid til en indledende konsultation, på tandlaege-amager.dk

Flere Nyheder