Læs om sund livsstil på din livsstilsblog

27 juli 2019
Astrid Pedersen
Læs om sund livsstil på din livsstilsblog

En sund livsstil består af andet og mere end blot at dyrke aerobic eller pilates en gang om ugen, eller hive i maskinerne i det lokale fitness center. Det er klart, at det er sundt at røre sig – og hellere lidt end ingen ting. Men en times motion eller to på ugentlig basis kan ikke opveje alle de timer, du tilbringer i siddende stilling, bøjet over et tastatur.

Det kontorarbejdende folk løber en rigtig alvorlig sundhedsmæssig risiko, når otte til ti timer om dagen er tilegnet kontorstolen og arbejdsstationen. Man siger populært, at ”sidning er det nye rygning” – og selv om denne talemåde er groft forenklet, er der noget om snakken. Sidder man ned i så mange timer om dagen, går det ikke alene ud over eens kropsholdning.

Man kan også udvikler dårlig fordøjelse, hvilket kan føre til forskellige tarm lidelser, for eksempel irritabel tyktarm. Dette skyldes, at de indre organer og indvolde presses sammen af den foroverbøjede stilling. Og derfor er det vigtigt at variere sin stilling, samt sørge for at få motion i løbet af dagen – ikke blot en time i centeret efter arbejde.

Gå en tur efter frokost

På de fleste kontorarbejdspladser er frokost pausen berammet til en halv time, selv om det sjældent tager en halv time at spise. Udnyt tiden effektivt, og sæt 10-15 minutter af til en gåtur, når maden er indtaget. Plejer du at sidde og snakke med kollegerne, kan du foreslå, at I tager snakken under en frisk gåtur, som samtidig hjælper på fordøjelsen.

Få rørt dig i løbet af dagen

Der er flere muligheder for at få motion spredt ud over dagen. Rejs dig op fra skrivebordet og hent kaffe i kantinen i stedet for det nærmeste tekøkken. Tag trappen i stedet for elevatoren. Brug toilettet i den fjerneste ende af bygningen – og gå et stop længere, når du skal med bussen hjem. Læs flere tips til sund livsstil på livsstilsblog.dk

Flere Nyheder