Lad en psykoterapeut hjælpe dig igennem sorgen

04 januar 2022
Astrid Pedersen

editorial

Har du mistet et menneske som stod dig nær, i forbindelse med sygdom, dødsfald eller måske en grim og ubehagelig skilsmisse? Så kan det være en god idé at opsøge en psykoterapeut.

Lad din psykoterapeut hjælpe dig igennem sorgen

I dagens Danmark er sorg et tabu som ikke er så nemt at have med at gøre. De fleste mennesker forstår godt at man kan være ramt af sorg umiddelbart efter et dødsfald eller en skilsmisse. Men det er ikke alle som er lige forstående hvis sorgen bliver hængende over en længere periode.

Det er som om sorg kan være acceptabel i et par måneder – og så bør man ”komme videre”. Men sådan fungerer det bare ikke for alle mennesker.

image

Mange mennesker rammes af det der kaldes ”forlænget sorglidelse”. Denne lidelse medfører reaktioner som ikke er ulig de reaktioner man ser i forbindelse med angst eller PTSD (Post Traumatic Stress Disorder).

Når sorgen varer så længe kan den i lighed med eksempelvis stress eller depression medføre varige kognitive skader og funktions nedsættelse som gør at man ikke kan fungere i hverdagen. Det kan være rigtig svært at tale med andre om dette – og mange oplever at deres nærmeste kan blive irriterede over at man således ikke er kommet videre endnu.

Hvis du føler at sorgen tynger dig i usædvanlig grad efter et dødsfald eller en skilsmisse bør du således søge professionel hjælp. Hos en psykoterapeut kan du få den støtte du har brug for når du skal arbejde dig igennem sorgen i dit eget tempo. Og så behøver du ikke at være bange for at din sorg skal gøre dig kronisk syg.

Hvor kan jeg finde en dygtig psykoterapeut i Lemvig?

Hos psykoterapeut Kirsten Klynge kan du få den bedste hjælp til at komme igennem din sorg. Læs mere på kirstenklynge.dk

Flere Nyheder