Kunstig skibakke indvies til efteråret

18 juli 2019
Søren Black
Kunstig skibakke indvies til efteråret

Et fladt land som Danmark med en begrænset snesæson giver ikke de bedste muligheder for skiløb. Men til efteråret kan skiglade danskere se frem til at kunne tage en ordentlig tur på ski ned af verdens første kunstige skibakke på et forbrændingsanlæg.

Hører du til blandt de mange skientusiaster, der er trætte af at rejse ud af landet for at kunne stå på ski, så er der gode nyheder på vej. 4. oktober 2019 er det nemlig planen, at de første skiløbere får muligheden for at tage en tur ned ad skibakken på Amager Bakke i København. Der er tale om en af verdens største kunstige skibakker bygget ovenpå et forbrændingsanlæg. Den kunstige skibakke på 450 meter er allerede blevet testet af professionelle skiløbere, der alle har udtalt sig meget positivt om den. Og der er da også gjort meget ud af plastikunderlaget på bakken, der er lavet af grøn neveplast. Materialet er simpelthen valgt på grund af de gode ski egenskaber, det har. Ideen med skibakken er, at den både skal kunne benyttes af nybegyndere og meget dygtige skiløbere, der har meget erfaring i benene.

Masser af aktiviteter venter

Men er du ikke den store skientusiast, vil du stadig kunne få meget ud af et besøg på Amager Bakke. For her venter nemlig udover pisten til skiløberne også et anlæg med tre skilifte, en hiking rute, klatrevæg, restaurant og en cafe. Endelig kommer der også til at være et udsigtspunkt, der vil være 85 meter over jorden. Under skibakken ligger så et stort forbrændingsanlæg, der hver dag modtager affald fra borgerne i København, Frederiksberg, Dragør, Tårnby og Hvidovre Kommune. Byggeriet af Amager Bakke, der er tegnet af den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels, startede tilbage i 2013. Som mange andre store byggerier er det flere gange blevet forsinket, og budgettet er skredet. Men den 4. oktober skulle det famøse tag på det nye forbrændingsanlæg altså kunne tages i brug af en række skiglade gæster.

Flere Nyheder