Hvorfor skal jeg gå til tandlæge?

31 oktober 2019
admin

Når du spiser og drikker, vil madrester uvægerligt sætte sig i mellemrummene mellem dine tænder og gemme sig i tandlommerne i dit tandkød. Dette lyder rigtig ulækkert – og det er det faktisk også. For det er her, bakterierne kan leve formere sig, og ved deres afføring (ja, du læste rigtigt) danne den syre, som ætser huller i dine tænders emalje.

Får du huller i tænderne, kan disse udvikle sig til tandrods betændelse, rodspids betændelse eller tandbylder, hvilket kan brede sig til kæbeknoglen. I værste fald – og hvis tilstanden får lov at forblive ubehandlet – kan du risikere at skulle af med en eller flere tænder. Og har kæben lidt skade, er det ikke sikkert, at disse tænder kan erstattes af et implantat, hvorfor du muligvis må nøjes med en protese – altså det, man i gamle dage kaldte for et gebis.

Samtidig giver disse bakterier anledning til betændelses tilstande, som kroppen selv forsøger at bekæmpe. På sigt kan denne inflammation blive permanent, og dermed udvikle sig til parodontose. Din skoletandplejer har sikkert vist dig billeder af det rådnende tandkød og de ucharmerende lange tandhalse, som er konsekvensen af fremskreden parodontose. Og en parodontose behandling er både dyr, smertefuld og tidskrævende i langt højere grad en et årligt – eller allerhelst halvårligt – tandlæge besøg, som kan forebygge denne udvikling.

Hvor finder jeg en dygtig og erfaren tandlæge i Vallensbæk?

Leder du efter en tandlæge klinik i Vallensbæk eller omegn, til hvilken du kan henlægge dine regelmæssige tandlæge besøg, kan du eventuelt tage et kig på Tandlæge Mille Kjær. Klinikken Tandlæge Mille Kjær har det bedste ry i området omkring Vallensbæk som en kompetent og professionel tandlæge klinik, på hvilken du får en på én gang personlig og professionel behandling. Du kan læse mere, og kontakte klinikken Tandlæge Mille Kjær, på milletand.dk

Flere Nyheder