Hvordan vælger jeg den rigtige terapeutiske teknik og terapeut?

30 december 2018
Lykke Holzmann Søby
Hvordan vælger jeg den rigtige terapeutiske teknik og terapeut?

Hvis du føler, at du har et problem, og at du har brug for hjælp gennem psykoterapi, bør dit første skridt være at diskutere dine bekymringer med din egen læge. Din læge starter formentlig med at udelukke eventuelle fysiske sygdomme, som kan medvirke til dine symptomer. Hvis der ikke findes en fysisk årsag til dine problemer, kan din læge henvise dig til en psykoterapeut, der er kvalificeret til at hjælpe dig og behandle de symptomer som du oplever.

Dine symptomer spiller ofte en rolle i den type behandling og type terapeut du vælger. Hvis din læge har mistanke om, at du oplever problemer, der kan kræve brug af receptpligtige lægemidler ud over psykoterapi, kan han eller hun henvise dig til en psykiater. En psykiater er en læge, der kan ordinere medicin og har specifik træning i behandlingen af ​​psykiske og psykiatriske forhold.

Hvis dine symptomer tyder på, at du måske har gavn af en form for behandling uden receptpligtige medicinske lægemidler, kan du blive henvist til en klinisk psykolog eller psykoterapeut.

Du kan også lytte til venner og familiemedlemmer og på den måde finde ud af hvad de har brugt og hvordan det har hjulpet dem, det kan også være en fantastisk måde at finde en terapeut på, som kan hjælpe dig med at løse dine problemer. Psykoterapi er meget både kunst og videnskab. Hvis tingene ikke ser ud til at virke, eller hvis du bare ikke synes at “klikke” hos din nuværende terapeut, skal du ikke være bange for at søge nye veje, indtil du finder en som passer præcis til dine behov.

Når du leder efter den rette psykoterapeut, bør du overveje nogle af følgende spørgsmål:

Er terapeuten professionel og kvalificeret?

Har du det godt til at dele dine følelser og oplevelser med denne person?

Kan du lide terapeutens konversationsstil?

Er du tilfreds med omfanget af din interaktion med terapeuten?

Synes han eller hun at forstå, hvad du føler?

Bor du i Odense eller omegn – anbefaler vi at du starter med at besøge https://marchella.dk/ 

Flere Nyheder