Husker du at få nok af forskelligt mad?

19 august 2021
Anders Lundtang Hansen

De fleste af os har nok en livret, som vi ville ønske, at vi kunne spise hver dag.

Man kan så lidt frygte, at man ville blive træt af det, men man elsker bare smagen så meget, at man ikke kan forestille sig en verden, hvor den ret ikke eksisterer.

Dog ved man så for sig selv, at selv hvis man ikke blev træt af retten, så ville det nok ikke være sundt for en med så ensformig en kost.

Det er jo nogle mennesker, der skal have vitaminpiller og andre tilskud, fordi de ikke kan producere det selv, eller man bare ikke får nok af det.

For der skal meget forskellige mad til, hvis man skal have alle de proteiner, vitaminer og meget andet, som kroppen har brug for.

Sørg for at få nok af forskelligt mad

Så kan man selvfølgelig være allergisk overfor noget mad, men hvis man er kræsen, så kender man konsekvenserne af dette, og man skal måske lige huske på, at det er en luksus, som det ikke er forundt særligt mange mennesker at have.

Man ser aldrig en udmagret person i et uland takke nej til mad over at være kræsen.

Man kan så også have nogle dogmer til sin mad, såsom at man er veganer, hvorfor det kan blive svært bare at få noget så umiddelbart simpelt som en sandwich i Esbjerg, fordi den skal laves af specielle ingredienser og på en bestemt måde.

Her skal man så huske at tilføje de ting, som man kommer til at mangle, ved ens kost, hvis man så ikke kan få det på en naturlig måde.

Derfor er det også godt at gå efter økologi og væk fra e-numre og andre unaturlige sager, som der ikke er godt for kroppen, men bare ude på at gøre dig afhængig af det.

Flere Nyheder