Gode råd til en sund tilværelse på din livsstilsblog

08 august 2019
Astrid Pedersen
Gode råd til en sund tilværelse på din livsstilsblog

I disse år er sundhed og helbred for alvor et hot topic. Sundhed er, så at sige, en ny religion i tidsånden, og der er masser af dogmer og regler at sætte sig ind i for at leve op til eksperternes stramme linjer. Rygning er skidt, overvægt er livsfarligt, alkohol er forbuden frugt, og vi skal mindst røre os en halv time om dagen, spise over et halvt kilo frugt og grønt, og holde os fra at drikke mere end et vist antal alkoholiske genstande på ugentlig basis. Og der er da også et vist mål af sandhed i dette mantra. Men som med så mange andre dogmer, kan det være op ad bakke at overholde dem med mindre man har hjertet og sjælden med på rejsen

Motion og sund kost – din vej til en sund krop

Det er klart, at man ikke automatisk får en sund krop blot ved tankens kraft. Rent fysiologisk eksisterer der et behov for at komme ud af sofaen eller kontorstolen i løbet af dagen. Dette behøver dog ikke at føles som en sur pligt. Gyser du ved tanken om at skulle følge et fastlagt program eller en dødssyg rutine i dit fitness center efter arbejde, så overvej andre muligheder for at få din daglige motion. Du kan eventuelt kombinere motion med dit daglige transport behov, og lade bilen stå til fordel for cyklen – eventuelt suppleret med offentlig transport. Eller du kan vælge en motionsform, som du faktisk synes er sjov og inspirerende, for eksempel dans, orienteringsløb eller en holdsport.

Det samme gælder din kost. Erfaringsmæssigt opnås bedre resultater, hvis du i stedet for at nægte dig selv visse typer mad, giver dig selv lov til at spise lækkert til hverdag. Du vil opdage, at megen sund mad faktisk er utroligt delikat. Og så er det faktisk pludselig en belønning at leve sundt.

Læs mere om sund livsstil på sundhedsliv.dk

Flere Nyheder