Genfind læselysten med lydbøger

15 maj 2019
Astrid Pedersen
Genfind læselysten med lydbøger

I gamle dage var lydbøger noget, man kunne låne på biblioteket, hvis man var blind eller særdeles svagtseende. Lydbøger fandtes på kassette bånd, og var ikke altid tilgængelige for lånerne, da der kun eksisterede et begrænset antal eksemplarer. I dag fås lydbøger i digitalt format, i ubegrænset oplag, og i langt højere lydmæssig kvalitet.

Lydbøger – når synet svigter

Mange mennesker – her under især ældre personer – oplever, at deres syn bliver forværret. Det bliver vanskeligt at skelne nuancer i tusmørket, og bogstaverne flyder sammen, når man forsøger at læse en bog eller en avis. Man bliver hurtigt træt i øjnene, og får måske hovedpine efter ganske kort tids læsning. Og det er rigtig ærgerligt, hvis man ellers er en læsehest, som nyder at dykke ned i en god roman, novellesamling eller gyser.

Med lydbøger i høj kvalitet kan man som svagt seende genvinde glæden ved – og lysten til – at læse. Det kræver naturligvis lidt tilvænning ikke at skulle bruge øjnene, og ”læseoplevelsen” vil i begyndelsen føles akavet. Men når man først har brugt et par timer i selskab med professionelle oplæsere og fængende historier, vil man opleve, at den auditive oplevelse sagtens kan erstatte den visuelle. Det er blot at læne sig tilbage og slappe af – og lade fantasien klare resten!

Lyt til lydbøger, når du er på farten

Lydbøger kan også tjene som adspredelse for den ivrige globetrotter eller den travle pendler. Holder du af at læse i toget eller på flyet, men fylder de fysiske bøger for meget, kan du med fordel hente eller streame lydbøger til din smartphone eller tablet, og slå rejsetiden ihjel med afslappende lyttelæsning.

På hotellet kan du slutte dagen af med en lydbog eller to, og lade dig lulle ind i drømmeland af de dygtige oplæseres (som oftest professionelle skuespillere eller speakere) tryllebindende fortælleteknik.

Find dine lydbøger på politikenbooks.dk

Flere Nyheder