Få tips til sundhed og velvære på din livsstilsblog

07 august 2019
Astrid Pedersen
Få tips til sundhed og velvære på din livsstilsblog

Slankekure har mere eller mindre altid eksisteret – og selv om de har forklædt sig som ”periodisk kostomlægning” eller gemt sig under andre fancy betegnelser, vil slankekure altid være en virkelig dårlig løsning på et vægt relateret problem. Sund livsstil handler nemlig ikke kun om, hvor meget du vejer, der er en række andre faktorer, der spiller ind i forhold til den fysiske sundhed.

Det kan for eksempel være dit generelle aktivitets niveau, dine kost- alkohol- og ryge vaner, dit forhold til din krop og ikke mindst hvordan det fedt, du trods alt har på kroppen, sidder forkert. Den gode gamle æble/pære facon doktrin holder stadig. Sidder fedtet på maven og brystet – det vil sige, omkring indvoldene og de indre organer, er det skidt. Sidder det på lår, hofter og bagdel, som det har en tendens til at gøre på kvinder, kan det faktisk være en fordel.

Slankekure – skabt af Fanden på en dårlig dag

Når du kaster dig ud i en af de nye, smarte slankekure, som lover guld og grønne skove, hvis du kun spiser hver anden dag, skærer kulhydrater ud af kosten eller udelukkende indtager fødevarer som har en bestemt farve, risikerer du at forstyrre den balance, som ligger i dit mave tarm system, og som har indflydelse på forbrændingen. Du vil måske nok tabe dig, men kun i en periode. Så snart kroppen har genoprettet balancen, vil du begynde at tage på igen. Går du tilbage til at spise normalt, vil dette ske i rasende fart – og du vil risikere at komme til at veje endnu mere, end du gjorde.

I stedet for at have så stort fokus på at tabe dig hurtigt, bør du kigge på din daglige kost, og finde ud af, om denne er sammensat af sunde og nærende fødevarer. Så vil du få et bedre forhold til dig selv, din krop, og det, du putter i den.

Flere Nyheder