Få rettet tænder med usynlig tandbøjle

24 januar 2023
admin

Ortodonti og tandbøjler er en almindelig måde at opnå smukke, regelmæssige tænder på. Ortodontisk behandling er processen med at korrigere fejlstillede tænder og kæber for at forbedre dit bid, udseende og tandsundhed. Tandbøjler er en vigtig del af den ortodontiske behandling, hvor der anvendes ledninger og bøjler til at flytte tænderne i den rette position.

Hvorfor skal jeg have rettet tænder?

Retning af dine tænder kan ske af æstetiske årsager eller med henblik på en mere omfattende ortodontisk behandling. Det er vigtigt at huske, at alles mund er forskellig, og at valget af den rette fremgangsmåde afhænger af den enkelte patients behov.

De fleste mennesker, der søger ortodontiske behandlinger, ønsker at forbedre deres smil, men der kan være mere alvorlige tilstande såsom TMJ-smerter (temporomandibulært led) eller søvnapnø, som kan have gavn af ortodontisk behandling.

image

Hvordan foregår en tandregulering?

Der findes mange forskellige typer af bøjler i dag, herunder traditionelle metalbøjler, keramiske bøjler, lingualbøjler (bøjler, der er limet fast på bagsiden af tænderne, så de ikke er synlige), selvstillende bøjler (ingen elastiske bånd er nødvendige), klare justeringsbøjler (aftagelige bøjler i lighed med ClearCorrect) og andre nyere teknologier såsom miniimplantater eller automatiserede robotapparater, der flytter tænderne uden brug af bøjler eller ledninger.

Hver type har sine egne fordele og ulemper, så det er vigtigt at drøfte disse muligheder med din læge, før du træffer en beslutning om, hvilken type du skal bruge.

Hvilken type bøjle skal jeg vælge?

Før du påbegynder nogen form for opretningsprocedure, er det vigtigt at rådføre dig med en erfaren ortodontist, som kan anbefale den mest hensigtsmæssige fremgangsmåde baseret på din situation. En indledende undersøgelse bør omfatte røntgenbilleder og en fuldstændig vurdering af din mundhygiejniske historie samt kæbeudviklingen for at afgøre, om der er behov for en tandbøjle eller en anden form for behandling.

Få rådgivning omkring valg af tandbøjle på allaboutsmiles.dk.

Flere Nyheder