Få mere mentalt overskud – fire gode råd på din livsstilsblog

14 august 2019
Astrid Pedersen
Få mere mentalt overskud – fire gode råd på din livsstilsblog

Måske er du meget opmærksom på at få din daglige motion, og knokler gerne den obligatoriske time i fitness centeret, i aerobic studiet eller på cyklen for at nå dine fysiske mål. Dette er selvfølgelig positivt, i og såfremt du nyder dine fysiske udfoldelser, og de ikke blot antager karakter af sure pligter. Men du bør også være opmærksom på di hjerne og på dit sind. Dine kognitive evner skal trænes, og du bør stræbe efter en vis harmoni i dit sjæleliv. Ellers tipper balancen, og du vil kunne mærke det i form af symptomer så som udbrændthed, depression, og måske endda direkte stress eller angst.

Dyrk relationer – det er sundt for sjæl og hjerne

Ingen mennesker har godt af at være isoleret fra andre. Uanset om du opfatter dig selv som helt utroligt introvert, bør du hver dag indgå i en dialog med et andet menneske – face to face. Din hjerne bliver udfordret, og hvis du samtidig sørger for at smile og få øjenkontakt, vil den belønne dig med et godt skud oxytocin.

Hold pauser

Du er ikke noget supermenneske, som kan klare det hele på den halve tid. Og selv om du måske ikke føler noget stort og presserende behov for at holde pauser i dit arbejde, er det alligevel vigtigt, at du gør netop dette med jævne mellemrum. Gå en lille tur, besøg en kollega ved hans eller hendes arbejdsstation, og sørg for at din hjerne får et pusterum.

Træk vejret

Det lyder måske som en nobrainer – men din vejrtrækning er vigtig for dit velbefindende. Hvis du har tendens til et overfladisk åndedræt, bliver du hurtigt udmattet fysisk og mentalt. Giv i stedet dig selv lov til at tage lange, dybe vejrtrækninger og mærk, hvordan det påvirker hele din krop og dit sind.

Få flere råd til sund livsstil på sundhedsliv.dk

Flere Nyheder