Få hjælp til at bevare dine tænder hos en lokale tandlæge

20 juni 2022
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle finde en ny tandlæge? Så læs med i det følgende.

Hvor ofte bør jeg gå til tandlæge?

Hvis du vil være helt sikker på at din tandlæge får de optimale muligheder for opdagelse og forebyggelse af tandsygdomme, bør du gå til tandlæge mindst én gang om året.

I forbindelse med din første konsultation hos tandlægen kan I tage en snak om dine behov for fremtidige tandlæge besøg. Nogle patienter har brug for at gå til tandlæge en gang hvert halve år, hvor andre kan nøjes med ét årlige tandlæge besøg.

Tandlæge

Hvis din tandlæge vurderer at du har behov for hyppig og grundig dybderensning af dine tandlommer, fordi du har forstadier til parodontose, kan han eller hun anbefale at du sætter dig i stolen og gaber op en gang hver tredje måned. Parodontose kan ikke helbredes, men udviklingen kan stoppes sådan at den ikke får alt for godt fat i gummer eller kæbe knogle.

Få hjælp hos din tandlæge når skaden er sket

Hvis du ikke passer dine årlige eller halvårlige tandlæge besøg risikerer du at karies – også kendt som huller i tænderne – udvikler sig i en uheldig retning.

En syreskade som, hvis den opdages i tide, kan slibes væk og lappes med plastik, kan i løbet af blot et par måneder nå at ætse sig hele vejen igennem tandens emalje og forårsage grimme betændelses tilstande i dennes kerne. Dette kan ødelægge tanden fuldstændig, hvorpå den skal erstattes med en kunstig tandkrone eller i værste fald et tandimplantat.

Her kan din tandlæge hjælpe dig til en løsning som både er æstetisk og funktionel. Men hvis du foretrækker at bevare dit blivende tandsæt sundt og intakt hele livet igennem gælder det altså om at komme af sted til tandlæge mindst en gang om året.

Klik in på Bering Hus Tandlægernes hjemmeside https://beringhus.dk/ og bestil tid til din første tandbehandling.

Flere Nyheder