Din børnetandlæge tager sig også af de voksne

06 januar 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Forestil dig det scenarie, at du har en travl hverdag, hvor du kigger i kalenderen og opdager, at det er tid til, at junior skal til tandlæge.

Dagen efter er det så hans søster, som der skal til en anden tandlæge, og kalenderen byder også på, at du selv skal til en voksentandlæge senere på ugen.

Der er nok at skulle nå for en travl børnefamilie, så det letteste ville klart være, hvis man kunne slå det hele sammen til at foregå samme sted, så man sparer tid på transport og omrokering hver gang, så man kan eksekvere flere opgaver på samme tid.

Heldigvis er det faktisk muligt, for udover at man kan sørge for at få alle børnene klaret hos den samme tandlæge, så kan man som voksen også få ordnet bisserne samme sted.

Så hvis det sømmer en, og der er god tid hos tandlægerne, så kan man faktisk både få tjekket ens egne tænder og de smås samtidig!

image

Få samme tandlæge til at tage sig af børn og voksne

Desuden er det jo godt for børnene at opleve, at de kan se, hvordan deres forældre tager det, at de er helt rolige, og de er glade for den behandling, som de får, så de kan have pæne og rene tænder.

På den måde kan børnene også direkte se, hvad der foregår, så de ved, hvad der kommer til at ske på dem selv i mere eller mindre samme omfang – for det er jo ikke til at kigge ned i ens egen mund, når man selv ligger i tandlægestolen.

Forældrene kan så nok også være med børnene inde, mens de bliver behandlet, så det samlet bliver en oplevelse for familien, man er sammen om.

Der sker meget for børns tænder i den unge alder, men ens egne tænder skal der også ses til.

Flere Nyheder