De bedste råd mod stress fra din livsstilsblog

04 september 2019
Astrid Pedersen
De bedste råd mod stress fra din livsstilsblog

De færreste – for ikke at sige ingen – mennesker ønsker at gå ned med stress. Stress er, ud over at være en særdeles alvorlig tilstand, omgærdet af et enormt tabu, og genstand for stor berøringsangst. Mennesker, som lader sig sygemelde med stress, gør det ikke for sjov. Ubehandlet stress kan, såfremt det får lov at udvikle sig, føre til rigtig alvorlige sygdomme, som påvirker såvel det fysiske og mentale helbred som de kognitive funktioner.

Der er således rigtig mange gode grunde til at opsøge professionel behandling, skulle man være så uheldig at blive ramt af kronisk stress, og mindst lige så mange gode grunde til at gøre alt, hvad man kan fo at forebygge stress. I det følgende kan du læse lidt om, hvad du selv kan gøre for at undgå, at din stress bider sig fast – eller breder sig til resten af familien.

Faste sengetider – og tidligt op om morgenen

Måske sang din mor ”tidligt op og tidligt i seng – det er sundt for en lille dreng” for dig, da du var lille. Selv om det kan virke fjollet og utidssvarende, er der faktisk mere end et gran af sandhed heri. Børn har bedst af fast, tidlige sengetider, så de kan få sovet igennem. Og selv om de helst vil hygge med mor og far, er det mest formålstjenligt at være standhaftig på dette punkt. Det samme gælder dig selv – som voksen har du også godt af at få din nattesøvn. Du vil samtidig have mere overskud til at komme tidligt op næste morgen, hvor du og ungerne så kan hygge uden stress, inden det bliver tid til skole og job.

Hygge i naturen

Skær ned på skærmtiden, og sørg for at komme ud i naturen så meget som muligt. Dette gælder også både dig og børnene. En frisk gåtur inden sengetid kan skabe den nødvendige fysiske træthed, som gør, at man falder hurtigt i søvn. Og som nævnt er søvn essentielt for det mentale helbred.

Du kan læse flere tips til, hvorledes du kan forebygge stress, på sundhedsliv.dk

Flere Nyheder