Bliver du så aldrig syg, efter du har taget healingskurser?

22 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

Man kan tage healingskurser i mange ting og mange steder, og man kan endda komme helt til den jyske vestkyst, hvor man kan tage healing kurser i Esbjerg, hvis man er bosiddende derovre, og det således er lettest at lære tingene derfra.

Det er nogle gange også muligt at lære den slags online, men ofte er den bedste kombination, at man lærer både det teoretiske og det praktiske sammen i en helhed, hvor man gerne skal komme ud for nogle konkrete eksempler, man kan afprøve ens kunne på.

Med tiden kan man tage mange af den slags kurser, så man kan ende med at spørge, om man så bliver immun og kan klare alle fysiske og psykiske skavanker, hvis man bare bliver bedre med at uddanne sig og hele tiden holder sig opdateret?

Sådan ligger verden næppe.

Der er meget andet på spil her

I gamle dage mente man også, at man havde løsningen på alle skavanker med urter, meditation og så videre. Nogle af disse ting hjalp da helt sikkert, mens andet skadede, fordi man konstant blev klogere på, hvad der virkede og ikke virkede.

Af samme grund kan man jo se, at siden mennesker ikke lever uden sygdomme, så er healingskurser nok næppe det mirakelmiddel, som vi leder efter, fordi vi bliver ved med at uddanne os og finde nye metoder, og sådan kan man blive ved.

Dette gælder både, om man så behandler sig selv – som man ikke kan gøre med alle metoderne – eller man forsøger at behandle og helbrede andre.

Dermed er det ikke sagt, at det kan hjælpe en, men nogle gange kan det have en placebo-effekt, mens det andre gange bestemt kan gøre en forskel, uden man kan måle sig til hvorfor.

Men der er nok en grund til, at det ikke er alle læger, der henviser til den slags behandlinger, for hvis tiden så også er knap, så skal man helst have den rette behandling i første eller andet hug.

Og for mange kokke kan som bekendt fordærve maden.

Flere Nyheder