Ammevejledning er også nødvendigt nu om stunder

07 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er nogle ting, som der er gået i overlevering gennem generationer og århundrede for ikke at sige tusinde år, og det er en af forklaringerne på, at der er nogle kulturer, som vi ved meget lidt om, da der ikke eksisterer noget skriftsprog efter dem.

Man har dog funder arkæologiske ting og sager efter dem, men derfor kan vi ikke sige så meget om deres indbyrdes forhold, religion eller hierarki, da de ikke skrev den slags ned.

Det kan endda være hele kulturer, som der er gået i glemmebogen, fordi der er så lidt, vi kan læse os frem til om dem, og desuden skulle man jo lære andre op i den slags.

Derfor var det nemmere at sige det videre, som man skulle vide, og hvis man bare blev ved med at gøre det, så ville dette jo fortsætte; og det kunne være sådan noget essentielt og vigtigt som at amme.

ammevejledning

Man skal også have ammevejledninger til moderne mennesker  

Men det var jo ikke sikkert, at det var alle, der hørte efter, og der kunne være nogle, der helt blev udstødt af en stamme eller lignende og skulle opklare den slags vigtige sager selv.

Og så var der også dem, som der fandt på, hvordan man kunne amme bedre, og de mange råd måtte man jo samle, og med tiden var det smart at nedfælde dem, så man kunne give al den bedste viden videre til at amme korrekt.

Men det er stadig forskelligt fra kultur til kultur, og selvom man måske har nogle med erfaring, der kan fortælle, hvordan man ammer, så vil man hellere have dette at vide fra en officiel instans.

Dette kan man så for eksempel gøre fra https://www.dinfoedselsterapeut.dk/ammevejledning/ .

Der er bare mange mennesker, der bedst kan lide, at man får den slags vejledning fra nogle, der virkelig har forstand på det.

Flere Nyheder