Vælg din velvære med omhu – undgå snydetampe!
Stadig oplever man i dagens Danmark, at man kan blive snydt af mennesker, der leger kispus med ens helbred. Her er en guide til at undgå de værste faldgruber.
Du har en masse creme stående, du har fået anbefalet nogle helende ansigtsmasker, en terapeut har peget dig i retning af nogle remedier og materialer, som vil hjælpe dig, og din internethistorik og -reklamer bugner med helseprodukter.
Efterhånden er du derude, hvor du har et helt arsenal af såkaldte “velvære og wellness”-produkter, hvor du også har en vanlig rutine med både sport, meditation og terapi i løbet af ugen, så det ikke bare optager din tid, men også efterhånden er blevet en separat post på udgiftsfronten i form af alle de penge, du kaster efter dem.
Men hvor meget af det hjælper reelt, og hvor meget af det giver ingen gavnlig virkning og måske bare en placebo-effekt – og hvad er skadeligt for dig?
Det er svært at navigere i de mange produkter, men vi har nogle tips til dig, hvordan du kan undgå at falde i de værste fælder.
Lumske bagmænd tænker kun på profit og er egentlig ligeglad med folks helbred, så længe de kan tjene kassen på, at mennesker er desperate efter at få hjælp.
Dette er ikke en hetz mod såkaldte alternative produkter, for noget, videnskaben ikke har undersøgt nærmere endnu, kan sagtens have en gavnlig virkning.
Det her er mere et opråb til at bruge ens sunde fornuft.
Ville du fylde dig med kemikalier, du ikke kendte til?
Der er en grund til, at medicin med videre bliver så skarpt kontrolleret i Danmark i både indhold og mængde, for den forkerte dosis kan være dødelig for en.
Så hvis du falder over et “knaldtilbud” af noget naturmedicin, der er markant billigere end andet på markedet, så er der nok en hage ved det.
Hvis du ikke kender forhandleren og ved, om vedkommende er verificeret til at sælge dette produkt, skal du holde dig langt væk!