Man åbner sig langsomt op for en psykolog
Når man render til en mekaniker, når bilen ikke virker, så ser man på den, hvad der er galt med den, og man ser på, hvor lang tid det vil tage at fikse den.
Den tid kan man stort set regne med, og skulle det glippe, så kan man som regel sige, hvad problemet ellers er, og hvor lang tid ekstra der skal lægges til.
Når man skal til psykolog er det jo en anden ting.
For det første er det måske ikke et decideret problem, man skal have løst og fundet en løsning til.
Man vil måske egentlig bare gerne have nogle værktøjer til at arbejde med videre, fordi man kan se nogle skavanker, som man gerne vil arbejde med sig selv, men det er kun en psykolog, der kan give en de værktøjer.
Andre gange skal man måske til psykolog som flere personer sammen eller i erhvervssammenhænge.
Men pointen er, at man ikke kan gå ind og sige, hvornår man er “klar” på den anden side.
Hvert besøg hos en psykolog medfører en udvikling
Hvis man specielt ikke er den snakkesalige type, der er godt til at sætte ord på ens følelser og formulere sig – endsige kigge sådan en person i øjnene – så kan det komme til at tage lang tid og mange sessioner at nå ind til kernen.
Sådan kan man måske ikke lide at have det, fordi man skal betale for hver session, og man kan ikke mærke nogen forandring fra hvert besøg, som man ellers regnede med, fordi man sammenligner det med at være til mekaniker.
Her skal man huske, at man selv skal lave de eventuelle øvelser, man får pålagt sig, og engagere sig i den udvikling, som der bliver planlagt en. Dette sker bare ikke automatisk.
Man skal helst være “køreklar”, for lige at blive i bilverden, når man dropper de sædvanlige sessioner med en psykolog.
Andre går gentagende gange til psykolog for lige at “rense ud” og deres deres tanker med en person, man ikke ser til dagligt, som er uddannet til at bearbejde de ting med en.
Dette kan man for eksempel gøre hos http://www.psykologiskcoaching.dk/