Kan en slagter sælge ikke-kød?

29 oktober 2019
admin

Som det første må vi nok lige slå fast, hvad vi mener med, at der er tale om ikke-kød.

For selvfølgelig kan en slagter jo sælge nogle ting, der ikke direkte er kød, men som er en del af deres sortiment, som jo kan være salater uden kød, lidt brød og så videre.

Men vi taler om, når størstedelen af sortimentet – for ikke at sige det hele – består af produkter, som ikke er lavet af kød.

Her mener vi de moderne ting som plantefars, kikærter, falafel og alle den slags ting.
Det er nemlig blevet så moderne at prøve at indføre den slags i verden, og Danmark er ikke gået ram forbi, der næsten eksplosivt forsøger at være et forgangsland på det område og ikke bare importere den slags, men dyrke det og opfinde det selv.

Det kan nok skarve lidt i ørene hos en sand slager, der måske har haft sin forretning i mange år, oprettet den selv eller fået den som arv fra familien, at man skulle til at sælge ud af sig selv for at indføre noget, man måske ikke ved, om det blot er et modefænomen.

Du vil jo gerne være på forkant og have fat i de nye kunder, men omvendt vil du heller ikke miste de gamle kunder, som kender dig af netop den klassiske værdi: at skære, indhente, sælge og formatere kød fra dyr.

Der skal da helt sikkert findes nogle alternative slagtere derude, som allerede har udskiftet hele deres sortiment til den slags ikke-kød eller netop er opstået på den grobund at sælge den slags, men det er nok næppe noget for dig som slagtermester.

Nej, skal du have fat i en godt, gammeldags slagteri, så kan du blandt andet tilvælge kosakgaarden.dk, der har gode råvarer og god hygiejne, så du altid får kød og deslige i høj kvalitet.

Flere Nyheder